PRESSMEDDELANDE
2017-08-29

Internationell teaterfestival utan manus

Klicka för högupplöst bild

På torsdag är det äntligen dags för Improfest igen, Sveriges största internationella improfestival. För tredje året i rad är det dags för artister från hela världen att underhålla Göteborgarna – helt utan manus.

Impro innebär att allt som framförs på scenen uppstår i stunden utan vare sig förutbestämd handling eller färdigskrivna repliker.

– Vi vill erbjuda Göteborgarna en möjlighet att se sådant de annat inte skulle ha sett, berättar festivalens producent Peter Nordstrand.

– Impro är så mycket mer än teatersport, berättar Peter Nordstrand. Allt från skrattig fars till pompösa musikaler, roliga sketcher och iskallt relationsdrama står på programmet.

Improfest går av stapeln på Teater Aftonstjärnan på Lindholmen i Göteborg 31 augusti till 4 september.

Kontakta

Peter Nordstrand

producent och konstnärlig ledare

Epost: info@improfest.se

Mobil: 0706824929

Pressinfo och bilder: www.improfest.se/press

Foto: Mikael Thor (www.elegantexposures.com) anges i anslutning till bilder vid publicering.

Improfest arrangeras av föreningen Göteborgs improfestival. Syftet med festivalen är att skapa en inspirerande och lärorik mötesplats för scenkonstutövare som har improvisation som verktyg, samt att erbjuda ett forum för allmänheten att möta improteater av högsta internationella klass.

Festivalen går av stapeln på Teater Aftonstjärnan och kringliggande lokaler på Lindholmen i Göteborg, samt hos samarbetspartners i regionen såsom Borås Stadsteater, Teaterhuset i Mölndal mfl. www.improfest.se