PRESSMEDDELANDE
2016-07-13

Internationell teaterfestival utan manus

Klicka för högupplöst bild

I augusti är det dags för Improfest, Sveriges största internationella improfestival. Det blir 30 föreställningar med artister från 16 länder och 4 kontinenter – och allt utan manus.

Impro innebär att allt som framförs på scenen uppstår i stunden utan vare sig förutbestämd handling eller färdigskrivna repliker.

– Vi vill erbjuda Göteborgarna en möjlighet att se sådant de annat inte skulle ha sett, berättar festivalens producent Peter Nordstrand.

Improfest går av stapeln på Lindholmen i Göteborg 31 augusti till 4 september i år. Dessutom arrangeras kurser i impro i Göteborg, Mölndal och Uddevalla. Allt från skrattig fars till pompösa musikaler, mordmysterier, teatersport och mörkt relationsdrama står på programmet. Tror vi…

– Intresset för improteater har exploderat på senare år och festivalen är ett sätt att befästa Göteborgs ställning som sveriges improhuvudstad, säger Peter Nordstrand.

– Vi har verkligen fått en fantastisk respons från improvisatörer både i Sverige och utomlands. Välkommen till en festival där inget är förutbestämt och allt kan hända!

Kontakta

Peter Nordstrand

producent och konstnärlig ledare

Epost: info@improfest.se

Mobil: 0706824929

Pressinfo och bilder: www.improfest.se/press

Foto: Mikael Thor (www.elegantexposures.com) anges i anslutning till bilder vid publicering.

Improfest arrangeras av föreningen Göteborgs improfestival. Syftet med festivalen är att skapa en inspirerande och lärorik mötesplats för scenkonstutövare som har improvisation som verktyg, samt att erbjuda ett forum för allmänheten att möta improteater av högsta internationella klass.

Festivalen går av stapeln på Teater Aftonstjärnan och kringliggande lokaler på Lindholmen i Göteborg, samt hos samarbetspartners i regionen såsom Borås Stadsteater, Teaterhuset i Mölndal mfl. www.improfest.se