PRESSMEDDELANDE
2017-08-30

Från West End till Göteborg

Klicka för högupplöst bild

Prisbelönta The Showstoppers från Londons West End besöker Improfest imorgon torsdag. Improfest är en internationell teaterfestival som går av stapeln i Göteborg i helgen.

Showstoppers har bland annat belönats med en Olivier Award, som är den mest prestigefyllda utmärkelsen inom professionell teater i England. Priset delas sedan 1976 årligen ut på en gala i London och kan jämföras med amerikanska Tony Awards. The Showstoppers är den första improgrupp som någonsin tagit hem det prestigefulla priset. 

– Inte undra på att vi är stolta över att få se dem på vår scen, säger festivalens konstnärlige ledare Peter Nordstrand. 

Improfest är en improfestival som går av stapeln på Teater Aftonstjärnan  i Göteborg den 31 augusti till 3 september i år. 

– Impro innebär att allt som framförs på scenen uppstår improviserat i stunden, berättar Peter Nordstrand. Inget manus och ingen förutbestämd handling.

Pressklipp

★★★★★ 'So polished, it defies belief.' — Daily Telegraph 

★★★★★ 'Had me weeping with laughter... you absolutely have to go.' — Mail on Sunday 

★★★★★ 'Achingly funny... Worth seeing again and again.' — Time Out Critics' Choice

Kontakta

Peter Nordstrand

producent och konstnärlig ledare

Epost: info@improfest.se

Mobil: 0706824929

Pressinfo och bilder: www.improfest.se/press

Foto: Mikael Thor (www.elegantexposures.com) anges i anslutning till bilder vid publicering.

Improfest arrangeras av föreningen Göteborgs improfestival. Syftet med festivalen är att skapa en inspirerande och lärorik mötesplats för scenkonstutövare som har improvisation som verktyg, samt att erbjuda ett forum för allmänheten att möta improteater av högsta internationella klass.

Festivalen går av stapeln på Teater Aftonstjärnan och kringliggande lokaler på Lindholmen i Göteborg, samt hos samarbetspartners i regionen såsom Borås Stadsteater, Teaterhuset i Mölndal mfl. www.improfest.se