PRESSMEDDELANDE
2016-08-09

Amerikansk komikerduo till Göteborg

Klicka för högupplöst bild

Komikerduon Susan Messing och Rachael Mason gästar Improfest. Båda är verksamma på anrika Second City i Chicago, mest känd som rekryteringsbas för den amerikanska humoreliten och teveprogram som Saturday Night Live. Bill Murray, Tina Fey, Steve Carell och Stephen Colbert är några andra komiker med bakgrund på Second City.

Improfest är en internationell improfestival som går av stapeln i Göteborg 31 augusti till 4 september.

– Impro innebär att allt som framförs på scenen uppstår i stunden utan vare sig förutbestämd handling eller färdigskrivna repliker, förklarar festivalens producent Peter Nordstrand.

Förutom att uppträda kommer duon att hålla kurser och workshops i impro.

– Det märks verkligen att Messing och Mason är stora namn i improvärslden. Deras kurser sålde slut på några timmar, så vi fick lägga in extra workshops med dem, berättar Peter Nordstrand. Att vi lyckats boka dem till vår festival är stort.

Improfest är en improfestival som går av stapeln på Lindholmen i Göteborg 31 augusti till 4 september i år, samt hos samarbetspartners i regionen. Impro innebär att allt som framförs på scenen uppstår improviserat i stunden. Allt från skrattig fars till pompösa musikaler, mordmysterier, teatersport och mörkt relationsdrama står på programmet. Tror vi…

– Välkommen till en festival där inget är förutbestämt och allt kan hända, säger Peter.

Kontakta

Peter Nordstrand

producent och konstnärlig ledare

Epost: info@improfest.se

Mobil: 0706824929

Pressinfo och bilder: www.improfest.se/press

Foto: Mikael Thor (www.elegantexposures.com) anges i anslutning till bilder vid publicering.

Improfest arrangeras av föreningen Göteborgs improfestival. Syftet med festivalen är att skapa en inspirerande och lärorik mötesplats för scenkonstutövare som har improvisation som verktyg, samt att erbjuda ett forum för allmänheten att möta improteater av högsta internationella klass.

Festivalen går av stapeln på Teater Aftonstjärnan och kringliggande lokaler på Lindholmen i Göteborg, samt hos samarbetspartners i regionen såsom Borås Stadsteater, Teaterhuset i Mölndal mfl. www.improfest.se