PRESSMEDDELANDE
2016-08-03

190 000 till improfestival

Klicka för högupplöst bild

Göteborgs improfestival har erhållit 190 000 kronor från Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen för att arrangera Improfest. Improfest är en internationell teaterfestival som går av stapeln i Göteborg i höst.

– Årets ekonomiska stöd har bland annat möjliggjort evenemang utanför Göteborg, berättar festivalens producent Peter Nordstrand. Det blir föreställningar och kurser även i Uddevalla, Mölndal och Mölnlycke. Stödet har också gjort att vi kunnat boka in stora internationella improgrupper, som The National Theater of the World (Kanada), The Boys (USA), Inbal Lori (Israel) och Det Andre Teatret (Norge), för att nämna några.

Improfest är en improfestival som går av stapeln på Lindholmen i Göteborg 31 augusti till 4 september i år, samt hos samarbetspartners i regionen. Impro innebär att allt som framförs på scenen uppstår improviserat i stunden. Allt från skrattig fars till pompösa musikaler, mordmysterier, teatersport och mörkt relationsdrama står på programmet. Tror vi…

– Välkommen till en festival där inget är förutbestämt och allt kan hända, säger Peter.

Kontakta

Peter Nordstrand

producent och konstnärlig ledare

Epost: info@improfest.se

Mobil: 0706824929

Pressinfo och bilder: www.improfest.se/press

Foto: Mikael Thor (www.elegantexposures.com) anges i anslutning till bilder vid publicering.

Improfest arrangeras av föreningen Göteborgs improfestival. Syftet med festivalen är att skapa en inspirerande och lärorik mötesplats för scenkonstutövare som har improvisation som verktyg, samt att erbjuda ett forum för allmänheten att möta improteater av högsta internationella klass.

Festivalen går av stapeln på Teater Aftonstjärnan och kringliggande lokaler på Lindholmen i Göteborg, samt hos samarbetspartners i regionen såsom Borås Stadsteater, Teaterhuset i Mölndal mfl. www.improfest.se