Om Improfest

I november är det dags för Improfest, en internationell teaterfestival fylld med improviserad underhållning. Det blir fem dagar med artister från hela världen, allt utan manus. Festivalen går av stapeln på anrika Teater Aftonstjärnan den 7 till 11 november i år.  Allt från skrattig fars till skräckmusikaler, sceniska collage, finstämda berättelser och engagerande relationsdramer står på programmet.

- Impro är teater utan manus, förklarar festivalens konstnärlige ledare Peter Nordstrand. Allt skapas i stunden utan färdigskrivna repliker eller förutbestämd handling.

– Vi vill erbjuda Göteborgarna en möjlighet att se sådant de annat inte skulle ha sett, berättar Peter.

Detta är den fjärde årliga Improfestivalen i Göteborg. Men ingen behöver vara orolig för att dras upp på scen.

- Ingen i publiken tas upp på scenen, lovar Peter. Artisterna står för underhållningen. Vi andra kan bara luta oss tillbaka och njuta.

– Välkommen till en festival där inget är förutbestämt och allt kan hända!

För frågor kontakta Peter Nordstrand, tel 0706824929, epost info@improfest.se.

Ett axplock ur programmet

Playing With the Enemy (8 november): Hon är från Israel. Han är från ett arabland. Deras länder är fiender, men de har blivit vänner. Företällningen leker med tabun, stigman, politisk korrekthet, individualism och mycket mer. Inbal Lori och Zaki Zikani får göra på scen det de inte tillåts göra i verkligheten — kommunicera, leka, skapa. Länk.

Happily Never After (9 november): En improviserad gotisk musikal i Tim Burtons anda. Prisbelönta The Maydays från London är en av de mest önskade grupperna till festivalen och nu är de äntligen här! Länk.

Austentatious (10 november): Ett komiskt spektakel i Jane Austens anda. Med en ensemble som innehåller skådespelare, regissörer, BAFTA-vinnare och personligheter från teveprogram som QI och Would I Lie to You utlovas en kväll som du sent skall glömma. Länk.

PRESSBILDER HÄR

VIKTIGT! Fotografierna i länken ovan får användas fritt med attribution enligt följande:

Austentatious
Foto: Robert Viglasky

The Maydays
Foto: Mark Dawson

Inbal Lori (Playing With the Enemy)
Ingen attribution krävs